Szókimondó séf, újszerű közeg,kulináris élmény:

ez Bíró Lajos és a Béflex Zrt. koprodukciójában, a felújított Hold utcai piacra megálmodott Buja Disznó(k) gasztrobisztró.

A rántott karaj, a malacfül, az abált disznóorr és szalontüdő nem feltétlenül trendi a 21. századi gasztrokultúrában. Kivéve, ha az ember úgy talál vissza a gyökerekhez, hogy közben észrevétlen újragondolja azokat. Pontosan ez történt a bisztró arculatának kialakítása esetén is.

A Hold utcai piac pedig tökéletes helyszínnek bizonyult ehhez, ahol a megrendelőnk egy olyan világot szeretett volna kialakítani, amely bohém és rusztikus, vidékies hangulatot teremt, egyes elemeiben szándékosan meghökkentő, zavarba ejtő és elgondolkodtató, de bájos eklektikájával, buja kontrasztjával mégis kerek egészet alkot. Élő, harmonikus közeget varázsol az étlapon kínált egyszerűségében fenséges fogásokhoz.

(forrás: Oktogon Magazin)